Bruno Deneckere met Yves Meersschaert en Guido Schiffer in het Huis van Alijn (Gentse Feesten) op zaterdag 22 juli 2017

Oorspronkelijk een Facebook bericht…

Bruno Deneckere met Yves Meersschaert en Guido Schiffer in het Huis van Alijn (Gentse Feesten) op zaterdag 22 juli 2017.

Gentse singer-songwriter Bruno Deneckere was, zoals in het verleden, de intendant van de prachtige week die het Huis van Alijn, één van de gezelligste plekjes van de Gentse Feesten, elk jaar aanbiedt aan de muzikaal geïnteresseerde bezoeker. Lange tijd een zogenaamd ‘goed bewaard geheim’, geniet Bruno intussen een bijna cultstatus tot ver buiten Gent. Daar zijn, naast een reeks platen samen met anderen (zoals met The Landed Gentry en Rielemans), vijf soloplaten niet vreemd aan. Die staan namelijk van kant tot kant (kan dat op een per definitie ronde schijf?) bol van de sterke liedjes (van rock over alt.country tot ballad) met zinnige lyrics en een resem magistrale oneliners. Yves Meersschaert kennen we als de tovenaar op de keyboards bij Derek, maar sindsdien heeft hij als solist, frontman, begeleider en producer hoge toppen gescheerd. Hij is al lange jaren te associëren met Bruno. Yves heeft een interessant duo Citron Bleu (experimenteel, filmmuziek…) met Nils De Caster, de rechterhand van Bruno. Nils, de klassiek geschoolde wonderboy op de viool, mandoline, lap steel, akoestische gitaar (vergeten we een paar snaren?) Bruno en Nils, die samenwerking gaat al eeuwen terug, van in de tijd van rockband The Pink Flowers, dat de piepjonge hemelbestormer Bruno in 1986 boven de doopvont hield. Nils kon die avond niet, daarom mocht Guido Schiffer de viool leveren. Weinig Brunofficionados kennen Guido, maar dat is na die zaterdag wel anders. Schiffer heeft een staat van dienst die gaat van variété over musical tot theater-, kinder- en filmmuziek en is ook de leider van wandelorkest Café Marché. Maar rocken als de beesten is hem niet vreemd. Hij had dan ook niet veel moeite om zich, geholpen met partituren, in te voegen in wat die twee al op elkaar ingestelde zielen hem voor de wielen schoven. Toen het uur van optreden daar was, waren de gevolgen van een late drash national al bijna gans verdwenen en daarna bleef de zon van de partij… Leuk is dat Bruno niet enkel de live successen bracht die men op de GF van hem verwacht (‘Someday’, ‘Diamond’, ‘Nashville’, ‘Captain Of My Ship’…) maar ook al tipjes van de sluier lichtte die gespreid ligt over zijn volgende soloproject… En die tipjes beloven…

Gelardeerd met Bruno’s onvergelijkelijke opmerkingen, werd het alzo een namiddagconcert om duimen en vingers van af te likken.

Normaal had dit concert de afsluiter moeten zijn van de GF op het binnenplein van Alijn, net zoals een ander concert van Bruno & guests de opener was, maar Bruno was bezet op zondag en kon dan niet aanwezig zijn. Die zondag zat hij in Bonheiden met Rielemans… en waren we daar wel niet aanwezig, zeker? Verslagje volgt dus!

Twan.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s