Ben Crabbé, Jan Hautekiet, Patrick Riguelle, Willy Devleeshouwer, Erik De Wolf in Banana Peel (Ruiselede) op maandag 9 januari 2017.

Banana Peel Blues Club Ruiselede meldt:

‘Je kan voor dit concert ENKEL via een link op de site (www.bananapeel.be) kaarten kopen!
Na betaling krijg je een mail met een streepjescode.
Deze mail breng je mee naar het optreden. Dit is je toegangsbewijs.’

Ziehier onze introductiekest voor de site en de ‘gele blaadjes’ van BP:

Een blues club die zoals Banana Peel (net) Abraham gezien heeft, is het zichzelf verschuldigd om de geplogenheden in ere te houden. Het eerste concert van het werk- of kalenderjaar is niet zelden een cocktail ‘uit eigen huis’. Muzikanten die met de club vergroeid zijn, scharen rond zich een legertje gelijkgestemden om het geheel een nog pittiger afdronk te geven. Uit zo’n gelegenheidsband groeide de Banana Peel Blues Band, de BPBB, die zelfs een eigen leven ging leiden.

Maar op tradities kan men natuurlijk ook variëren: waarom eens niet de rollen omdraaien en de gasten het voortouw geven met lokale coryfeeën in steun? Erik De Wolf, bassist van de BPBB, bracht in 2015 naar zijn thuishaven Herzele een paar toppers mee, dezelfde lieden die in juli van 2016 een tweede maal de prachtige Herzeelse Burchtconcerten in vuur en vlam zetten. Als we zeggen toppers, bedoelen we ‘toppers’: we vinden spitsbroeder Willy De Vleeschouwer, de eeuwige gitarist van de BPBB, maar ook te verbinden met Maxwell Street, The Highway Band, Theresa Malenfant, en ga zo maar door (Marino Noppe, zelf geen kluns op gitaar, noemt Willy de ‘beste bluesgitarist van België’)

De andere drie hebben al helemaal geen introductie van doen, maar voor wie de laatste decennia op Mars doorbracht of enkel naar marsmuziek luisterde: Ben Crabbé kent men als drummer van de Kreuners en is ook nog de vurige quizmaster van dat leutig spelletje op één dat ‘Blokken’ heet (sinds 1994!) Hij is wel vaker te zien in de betere gelegenheidsorkesten. Jan Hautekiet is een door de wol geverfde en bijzonder veelzijdige radioman die met ‘Hallo Hautekiet’ (Studio Brussel) geschiedenis schreef. Maar Jan is naast schrijver en creatief duizendpoot ook pianist en keyboardspeler. Van lange duur is zijn samenwerking met de man met wie hij in 1999 De Laatste Showband oprichtte, Patrick Riguelle. Dat laatste showbeest (oeps, woordspeling!) is de gedroomde zangstem voor dit (en elk ander) gezelschap. Patrick was al vaker te beleven in BP (o.a. in september 2013 met de BPBB) en telkens zorgde dat voor vonken en vuur (als het kwintet nog een naam zoekt: De Pyromanen)

We willen niet te veel verklappen en het hangt ook af van de inspiratie van het moment, maar we kunnen ons ongetwijfeld verwachten aan klassiekers uit de blues (Sonny Boy Williamson, Leadbelly, Bo Diddley, Wilbert Harrison…) en rocksongs van Cream, Neil Young, John Hiatt, Randy Newman, Willie Nelson, Ry Cooder, Tom Waits, Eddy Cochran, Elvis (zowel Presley als Costello) en diverse deunen ontsproten aan het brein van een Nobelprijswinnaar Literatuur wiens naam ons even ontschoten is. Met Riguelle in de buurt is een occasioneel Franstalig meesterwerkje ook niet uitgesloten (Jacques Dutronc, Charles Aznavour en de onvermijdelijke Jacques Brel) en, noblesse oblige, hopelijk passeert ook de onfortuinlijke Schotse rockzanger en songschrijver Frankie Miller de revue… (Smoet maar je kieten, Patrick!) Met deze heren zal het op 9 januari bepaald warm zijn in Banana Peel…

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s