Perstekst voor Le Grand Bateau

LE GRAND BATEAU WEER ONDER STOOM…

 

Een nieuwe single, een nieuw programma, een nieuwe plaat met JMX, alias Jean-Marie Aerts, als producer…en intussen een nieuwe reeks concerten, dat vat ongeveer de komende activiteiten samen van Le Grand Bateau, vijfkoppige formatie uit Gent o.l.v. toetsenist en songsmid Yves Meersschaert. ‘Jusqu’à ta Mort’ heet de single en die komt -geen grap!- uit op 1 april.

Le Grand Bateau… De groepsnaam roept natuurlijk het tijdperk op van de orkesten grote ocaanstomers en later de cruiseschepen en volgens de gewoonte van toen staat de muziek van Le Grand Bateau voor een waaier aan stijlen, van Frans chanson over bossa nova tot pop. Debuutalbum ‘La Mesure’ stond vol met deze ‘rumba rock, annex tango pop overgoten met een Frans retrosausje’. Het concept sloeg aan, vooral bij de critici, niet in het minst door de sterke composities van Yves, de zang van de nog erg jonge Aster Vanvaerenbergh, een frisse verschijning met een heerlijk stemgeluid, en de kwaliteiten en uitgebreide ervaring van de overige bandleden: een zestigtal concerten doorheen de Benelux en Frankrijk volgden. Zelfs Estland werd aangedaan! Airplay was er op de nationale zenders, maar ook op die van onze buurlanden (NOS, NCRV, RTL Lux…) Le Grand Bateau werd geselecteerd als Nieuw Talent binnen het aanbod Podium Vlaanderen en voor Uitgeverij Dupuis namen ze een tweede cd op, geïnspireerd op de graphic novel ‘Le Dernier Brame’ van Jean–Claude Servais.

Het gaat dus hard voor Le Grand Bateau, dat pas in 2011 uit de startblokken kwam: momenteel werken Yves en gezellen immers aan een nieuwe plaat, ‘l’Eau de Vie’, tevens de naam van de op stapel staande concertreeks. In juni duiken ze de studio in. Producer wordt Jean-Marie Aerts, de gitarist van het legendarische TC Matic. Op 4 april stelt Le Grand Bateau de nieuwe nummers officieel voor in CC De Steenhoven in Herzele en er volgt een tournee door Zwitserland.

Dat alles kondigt Le Grand Bateau aan via de door Yves Meersschaert zelf geproduceerde single ‘Jusqu’à ta Mort’ die vanaf 1 april te verkrijgen is…

Le Grand Bateau bestaat uit: Yves Meersschaert piano en hammond – Aster Vanvaerenbergh  lead vocals – Thomas Noël gitaar en hammond – Sophie Cavez bas – Wouter Vandenbossche drums.

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s