SUMMER OF ’13: TALES OF AUGUST…

‘t Is weer bijna voorbij, die voor één keer toch zo mooie zomer. De dagdagelijkse sleur sleurt en sliert ons weer de woeste werkweek in (dat is een ramp van een zin, maar klinken doet ie wel en iedereen weet wat we bedoelen) Ander werk roept ons, maar we willen toch, omdat het anders verloren gaat en we onze beloften niet gestand zijn, nog even achterom kijken en enkele augusteïsche (augustijnse?) hoogstandjes aan de schrandere lezer voorleggen tot diens meerdere eer en kennis. Zo was er zaterdag 10 augustus een fijn ‘concert’ te beleven in het vlakbije Merendree: voor hun trouw hadden vrienden drie leden van de Brugse indie band Catatonics uitgenodigd. Dit was uiteraard geen formeel en ook geen openbaar concert: een echte recensie was daardoor uitgesloten. Maar het zou zonde zijn moesten we geen melding maken van dit trio fijnbesnaarde jongelui, die een aantal nu al klassieke songs van o.a. Damien Rice en Ryan Adams (en ook het eigen ‘New Light Shine’ van de nieuwe eponieme EP van de Catatonics) een sobere akoestische invulling meerwaarde weten te geven via loepzuivere zang en vocale harmonieën. Stralend weer, lekker wijntje, rondom niets dan groen en dan zo’n muziek erbij… Heaven must be missing a band!

 

De dag ervoor en de dag erna genoten we van nog meer lokaal talent: vrijdag 9 augustus maakten Ht Roberts, Filip De Fleurquin, Bruno Deneckere en hun drie gitaren (bij Ht soms ook de mandocello) hun opwachting in de binnenhof van het prachtige Huis Van Alijn tijdens de jaarlijkse Gentse Patersholfeesten. Beurtelings brachten ze capita selecta (tja, ik gaf ooit nog Latijn.. nu goed?!) uit hun oeuvre… iets van duimen en vingers, en maar likken! En met als encore/orgelpunt het uitgelaten ‘The Bellevue Hotel’ van Filip (met het hilarische misverstand rond ‘Coussy-en-Ezel’ erbovenop) Maar we kregen van hem o.a. ook ‘The Old Ernest Borgnine Blues’, ‘If Wishes Were Horses’ en een haast beklemmende versie van ‘Law West Of The Pecos’. Ht bracht songs uit zijn recentste, prachtige plaat ‘Rain Change Fair’, zijn achtste al (‘Take It As It Comes’, ‘Crow On The Towpath’…) en ouder werk als ‘Railroad Man’. Bruno hield het op de songs die hij tegenwoordig courant brengt, maar voegde er nog het heerlijke, tegenwoordig minder vaak gezongen ‘Liberty Road’ aan toe.

 

Die ‘courante’ songs kregen we twee dagen later op het terras van de Herdershoeve in Eernegem bij Gistel (W-Vl), waar Bruno niet enkel de vertrouwde Luiz Márquez (saxen, harp, fluiten) aan zijn zij kreeg, maar ook singer-songwriter Fernant Zeste, die we de laatste vier jaar enorm hebben zien groeien onder de vleugels van (vooral) Bruno. ‘It Never Felt So Right’, ‘Diamond’, ‘The Real Thing’, ‘Nashville’, ‘Captain Of My Ship’, ‘Keeping Up Appearances’, ‘Crescent Of The Moon’, ‘Robin’, ‘Down To The Delta’, ‘Sweet Annalee’, ‘Can’t Keep Myself Satisfied’, ‘She Gets Along With You’, ‘Only If I wanted To’, ‘Endless’, ‘Hard To Tell’, ‘Someday’, orgelpunt ‘Walking On Water’ en bis ‘By And By’ staan dan ook op het menu. Daartussen toch ook een hommage aan de pas overleden J.J. Cale. Bruno brengt een ontroerende versie van ‘Magnolia’, versie die we intussen ook nog een tweede keer mochten aanhoren. Als men het ons vraagt: Bruno’s uitvoering mag gerust op zijn volgende cd staan. Eindelijk ook nog eens nieuw werk, een meezinger die we enkele weken tevoren al eens hadden gehoord: ‘Back Into My Life Again’ wordt ongetwijfeld een blijver tijdens de concerten. Fernant Zeste (alias van Jonathan Scheerlinckx) brengt ter afwisseling een paar highlights uit zijn twee cd’s, o.a. ‘Snowblind’ en ‘Little Devil’.

 

(Het vervolg valt te lezen in een apart stuk over Nomad Swing)

 

Antoine Légat.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s