Steve EARLE, Lucinda WILLIAMS en Patti SMITH: fijne concerten

…Om maar te signaleren dat we af en toe ook eens een concert meepikken zonder dat ons achteraf nog de inspanning wacht om onze overpeinzingen in een konstige vorm te gieten. Op dinsdag 4 juni mochten we in de Brugse Concertzaal nog eens Steve Earle & The Dukes (zonder vrouwtje Allison Moorer) genieten, altijd een plezier. Steve oogde een beetje vermoeid, zodat het concert niet dat beetje méér kreeg waar hij ons aan gewend (mee verwend) heeft. Maar dan nog kan je niet anders dan geboeid luisteren naar en lering halen uit ’s mans genereuze set. Je wenste dat alle Amerikanen zijn  intelligente scherpte en diepmenselijke openheid zouden delen (keep on dreamin’ Twan…) Zoals we al hadden opgemaakt uit zijn uitstekende nieuwe ‘The Low Highway‘ bleek ‘Remember Me‘ een hoogtepunt: zijn boodschap aan zijn autistische jongste kind pàkte.  Hele grote meneer!

Lucinda Williams was op vrijdag 7 juni aan de beurt. We hebben haar al beter gezien, maar misschien had het mede te maken met het feit dat we ver af stonden. Hoe dan ook; zelfs in mndere vorm heeft ze in haar (alt.)country genre enkel concurrentie van Emmylou Harris. Haar songs zijn uiteraard onverwoestbaar: ‘Drunken Angel‘ (o.a. over Blaze Foley en Townes Van Zandt… ), ‘Essence‘, ‘Car Wheels On A Gravel Road‘, het zijn monumenten…

Op dinsdag 25 juni was het de beurt aan Patti Smith om de Brugse Concertzaal in vuur en vlam te zetten. Ze deed dat op haar geëigende wijze, sans gêne, goedlachs en ongelooflijk krachtig. Omringd door ouwe getrouwen als gitarist Lenny Kaye en drummer Jay Dee Daugherty, en met zoonlief Jackson Smith op gitaar, dwaalde The Godmother of Punk vooral doorheen het repertoire van de eerste platen, ‘Horses’, ‘Radio Ethiopia’ en ‘Easter’. Zelfs ‘Pissing In The River’ kwam aan bod. Haar briljante laatste ‘Banga’ vergat ze gelukkig niet. G-L-O-R-I-A!

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s