Samantha Stosur op weg naar winst in de French Open

 

WHAT’S IN CEVICHE?

 

Wie de restaurant scene van de prent ‘The Ugly Truth’ zag, weet met welke geladenheid de tafeldame deze woorden fluistert, een mix van nieuwsgierigheid, verwondering en zelfs verwachting (‘Dat zou ik ook wel eens willen proeven’) Een hilarische oneliner in een waanzinnige scène. Het leek ons dan ook een prachtnaam voor een rubriek over verwondering. Onze verwondering of die van een ander. Met telkens een poging tot verklaring. ‘WHAT’S IN CEVICHE?’

 

We zullen het vaker vooraf moeten neerpennen, maar… Wij waren er vrij zeker van dat Samantha Stosur het Parijse grand slam tennis tornooi, genoemd naar de Franse luchtvaartpionier en luchtheld Roland Garros zou winnen of toch heel ver zou geraken, en dat nadat ze jarenlang bubbling under was, maar al wel outstanding was als dubbelspeelster. Vooral in 2005 en 2006 was ze succesvol (vooral met Lisa Raymond) maar wie haar ranking sinds 2000 volgt merkte de erg langzame maar constante en onhoudbare stijging.  Tot hiertoe had onze Justine Henin de boot telkens kunnen afhouden, maar de laatste maanden raakte Stosur steeds beter op dreef en zeker op gravel (clay) kwam haar power tennis (die armspieren!) altijd maar meer tot zijn recht.

 

Het verwondert ons dus helemaal niet dat haar tegenstreefster wanhopig haar back hand opzochten, wat Sam de kans gaf om ‘rond de bal te gaan’ en toch met haar mokerende forehand het punt binnen te rijven: toch geen gevaar voor een cross court bal! Henin was in de derde set te moe, na haar eerdere marathonwedstrijden, Serena Williams deed Stosur even wankelen (de finale avant la lettre), maar ging dan zelf de boot in, Jelena Jankovic woog duidelijk veel te licht. Wat het wordt in finale tegen Francesca Schiavone? Stosur versloeg haar in oktober 2009 in de finale van het tornooi van Osaka. Op zich zegt dat niks en Schiavone zal zich ongetwijfeld weren, maar zonder kwetsuren of andere tegenslagen, zal ze weinig in de pap te brokken hebben tegen de service en de forehand van Sam Stosur!

 

Twan (3 juni 2010) 

Dit bericht werd geplaatst in Nieuws en politiek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s