Mail naar één, VRT: DAVE BRUBECK (niet Charlie Parker)

 
Geachte,
 
Tijdens het verslag over de prestaties van de Belgische deelneemster aan het schaatsen had de reporter van dienst het over de muziek waarop de Brusselse dame schaatste (middagnieuws op één) Dat was, ik citeer, ‘Take Five van Charlie Parker’. Mag ik u erop wijzen dat Take Five het bekendste nummer is van Dave Brubeck (uit 1959) met zijn Quartet. Hoewel Brubeck ook componist was schreef hij dit nummer (in een ongewone 5/4 maat) niet zelf. Dat was Paul Desmond, zijn saxofonist. Er is dus geen enkele reden om Charlie Parker, ook saxofonist, in de lof te betrekken, temeer daar die reeds in 1955 stierf.
Kan u dit a.u.b. corrigeren tegen vanavond? Ik vermoed immers dat heel wat jongere mensen dit nummer wel zullen waarderen, als ze bvb. de volledige set van Isabelle Pieman bekijken. 
Hoogachtend en proficiat voor het goede werk!
 
Antoine Légat (full time muziekverslaggever diverse gedrukte en elektronische media, voorheen De Standaard, De Morgen, KRO-Hilversum) (mail van 14:07)
 
PS Uit correspondentie met de VRT blijkt dat het BOIC aan de basis ligt van de vergissing: zij zonden ‘Take Five van Charlie Parker’ in met de officiële papieren. Waar zij het vandana halen is ook niet zomoeilijk te achterhalen: het is nl. een blijkbaar verbreide misvatting die bij herhaling door gekken als ik moet rechtgezet worden.
Dit bericht werd geplaatst in Muziek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s