Vince MELAMED en ‘What Matters Most’: Misschien geen nieuwe ‘Creates Something New Under The Sun’ of ‘The Light Pink Album’, maar Melamed is geen beginneling…

 

Vince Melamed / What Matters Most / Adroit 0902 (www.adroitrecords.com) (Recensie uit MazzMusikaS # 133Bis in de typografie zoals het daar te lezen valt: Mazz verdwijnt na Nieuwjaar…We zullen onze e-mag deerlijk missen…)

Geen huishoudnaam, deze Vince Melamed. Bij wie de kleine lettertjes leest op platenhoezen en in cd liner notes, kan de naam een belletje doen rinkelen. Geboren in NY, op jonge leeftijd naar LA verhuisd en nu wonend in Nashville, TN, speelde Vince keyboards in heel wat bands. Hij speelde op Bob Dylan platen, toerde en/of nam op met o.a. Jimmy Buffett, Dan Fogelberg, J.D. Souther, David Bowie, Rita Coolidge, Rosanne Cash, Bobby Womack, Rodney Crowell en de Eagles. Vandaar dat hij wel vaker te vinden was in de buurt was van Don Henley, Glenn Frey en Bernie Leadon. Ook als songschrijver verdiende hij zijn sporen, al schreef hij zijn songs zowat altijd samen met anderen: Trisha Yearwood had een grote hit met Walkaway Joe, Ty Herndon scoorde met What Mattered Most, Boy Howdy met She’d Give Anything en Phil Vassar met I’ll Take That As A Yes. In navolging van zoveel songsmeden, van Randy Newman tot Stephen Allen Davis, besliste hij dit jaar tien van zijn bekendste songs zelf op te nemen. Dat werd dan What Matters Most (let op de tegenwoordige tijd!). Naast de genoemde hits vind je ook versies van Four O’Clock Train en Damn Your Love, met zijn ingehouden woede een hoogtepunt. Misschien is dit niet meteen een nieuwe Creates Something New Under The Sun of The Light Pink Album, maar Melamed is geen beginneling en weet precies hoe hij zijn schatjes moet inblikken. (AL)

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Muziek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s