Flyertekst voor Roland & Bruno!

 
L.S.,
 
Men vergeve ons de lange afwezigheid: we zijn opnieuw beginnen lesgeven en dat heeft ons helemaal opgeslorpt in de maand mei. Het valt niet mee dan pas voor het eerst in te vallen in het schooljaar. Bovendien groeit de administratie in het onderwijs jaar na jaar (die aangroei is overigens bijna 100% overbodig), maar een mens moet daar door. In de volgend edagen vullen we de rekken hier wle weer aan met de stukken die we in de loop van mei wel nog schreven. Sommige daarvan werden nog niet gepubliceerd en dus moesten we toch wachten tot dit gebeurd was.
 
Twanne.
 

Voorstelling van een onvoorstelbaar muzikaal duo…Roland & Bruno!

 

Het is verleidelijk om het over De Schone en Het Beest te hebben bij Roland & Bruno, maar wie is dan wie in dit dynamische duo? We denken dat ze beurtelings de twee titels waar maken, zo vurig vliegen ze d’er telkens weer in. Enkel dit staat vast: de som van het geheel is groter dan de delen. En die delen zijn, los van elkaar, al niet te versmaden.

 

Roland Van Campenhout behoeft geen introductie. Van in de vroege dagen als gitarist bij Miek en Roel, over zijn eindeloze voorprogramma’s van de seventies, zijn boeiende soloplaten in de eighties en nineties (Last Letter Home is verplichte leerstof) tot aan Never Enough eerder dit jaar, zeer gesmaakte samenwerking met Admiral Freebee, wierp hij zich immer op als de uncovered agent for the blues, departement België, regio Gent. En dat tot in Singapore.

 

Roland herleiden tot bluesgitarist is echter een aanfluiting van de waarheid: filmmuziek, pop, samenwerkingsverbanden met de Centimeters, Wannes Vandevelde, Jean Blaute, El Fish, Arno (Charles et les Lulus) en ontelbare anderen… Roland heeft in de loop der jaren door zijn contacten met Americana van zowat elk genre en type een fenomenaal repertoire opgebouwd waar hij op elk gewenst moment (en met behulp van een handig boekje) beroep kan doen. Sleet zit er op Roland de performer niet. Integendeel: Roland heeft zijn tweede adem gevonden, wat hem toestaat zijn jongere partner in crime passend van antwoord te dienen. 

 

Bruno Deneckere zou geen introductie behoeven. Hij blonk uit met de Gentse Pink Flowers, een formatie die nog altijd niet zou misstaan in het Vlaamse rocklandschap. Maar van daaruit startte hij een ronduit fabelachtige solo loopbaan: Beyond The Pink Flowers, Down The Road en Crescent Of The Moon bevatten het lekkers dat hij in zijn optredens solo of in allerlei combinaties over de argeloze luisteraar heen strooit. Het voorlopig laatste werkstuk Someday is zowat het beste dat singer-songwriting in de lage landen te bieden heeft. Maar vertelt u dat vooral niet verder.

 

Die twee rasperformers, twee zangers extraordinaire, dito gitaristen en harpisten, hebben samen al flink wat mileage onder de dirty boots: de samenwerking begon immers al in 1830, of daaromtrent. Bruno heeft de stiel zowat geleerd bij Roland maar is over de jaren heen zijn evenknie geworden: ook hij heeft een bijzonder uitgebreide kennis van de -niet noodzakelijk dezelfde- Americana uitgebouwd. Samen is dat een unieke catalogus, waar ze als Roland & Bruno gretig uit putten.

 

Ze vliegen je om de oren, die covers uit country blues en rhythm & blues, folk en singer-songwriting, country en alt.country, bluegrass, cajun en zydeco. Robert Johnson, Woody Guthrie, Leadbelly, Hank Williams, Bob Dylan, heel zeker, maar ook minder bekende grootheden als Utah Phillips, Ernst Tubb en Allison KraussBrother, where art thou? Hier verdomme! En soms lappen ze er eigen songs tussen: je zal het niet eens gehoord hebben!

 

We zijn wàt blij dat ze in 2007 besloten om, op algemene aanvraag, opnieuw samen de hort op te gaan. Beter dan ooit. Roland en Bruno. Samen meer dan zestig jaar ervaring. Maar dat is niet eens het belangrijkste. Die twee gasten zien elkander doodgraag. Dat spat zo uit de boxen, overigens een betaalbare uitspatting waar je geen kater aan overhoudt!

(Antoine Légat ; 30 mei 2008)

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Muziek en vriendschap. Bookmark de permalink .

Een reactie op Flyertekst voor Roland & Bruno!

  1. Unknown zegt:

    Wow Gold Wow EU Gold Wow US Gold WOW GOLD World Of Warcraft Gold World Of Warcraft Eve isk Eve online isk Guild Wars Gold Guild Wars Money GW GOLD Maplestory Runescape gold RF Online RF Online Dalant Tales of pirates wow gold Runescape RF online blog MMo blog Internet game guide wow gold Dofus EVE Online EverQuest II Final Fantasy XI Gaia Online Guild Wars Lineage II (US) MapleStory (US) RF online Scions Of Fate SilkRoad Star Wars Galaxies Tales Of Pirates The Lord Of The Rings Online (EU) The Lord Of The Rings Online (US) World of Warcraft (EU) World of Warcraft (US) Game forums Gaming 2Moons Age of Conan Anarchy Online ArchLord Cabal City of Hero City of Villains Dofus Dungeons&Dragons Online Eve Online EverQuest EverQuest II Final Fantasy XI Gaia online Guild Wars Knight online Lineage II Lord of the Rings Online Maple Story RF Online Runescape Scions of Fate shaiya Star Wars Galaxies World of Warcraft

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s