Kimmie Rhodes komt!

 
KIMMIE RHODES KOMT! Dat zou groot nieuws moeten zijn, ware het niet dat deze countryzangeres in onze contreien weinig of geen naam heeft. Dat is spijtig, want ze hoort niet tot het legertje leeghoofdige countrysterren dat meedrijft op de golven van het succes. Omdat we ’t niet altijd zélf moeten zeggen, bieden we u een fragment aan uit WIKIPEDIA (we hopen dat het ons vergeven wordt, en dat we niet ‘vergeven’ worden: er staat daar nog meer info!) en citeren we de nog komende tour dates zoals die op haar eigen site zijn aangegeven. We mogen u dan ook van harte het concert aanbevelen in de gezellige De Boerderij in Eine (Oudenaarde), Nestor De Tièrestraat 126. Ook de support AARDVARK is de moeite: countryfolk duo uit (slip?)Sleidinge met eigen songs in dialect en een ijzersterke live reputatie. Kaarten: Music House 055/30.16.85 of FNAC; VVVK € 14; ADD € 16.
We sluiten dit stuk met onze eigen bespreking van de recente ,,Walls Fall Down” in ons lijfblad MazzMusikaS (te bevragen marc.mazzmusikas@skynet.be ) (Kimmie komt overigens in trio)
 
Uit WIKIPEDIA:
 
,,Kimmie Rhodes is een Amerikaanse countryzangeres, geboren in Lubbock in de staat Texas. Ze is getrouwd met dj en producer Joe Gracey, met wie ze een zoon heeft, Gabe Rhodes. Ze wonen in Austin.

Ze speelde samen met onder meer Willie Nelson, Waylon Jennings en Townes Van Zandt. Ze speelt in een band met haar man en zoon, maar soms ook met een andere bezetting. Kimmie speelt akoestische gitaar.

Naast haar muzikale carrière is Kimmie Rhodes ook toneelschrijver en actrice. In 1998 schreef ze de musical Small Town Girl.

[bewerk] Discografie

  • Kimmie Rhodes and the Jackalope Brothers, 1981
  • Man In The Moon, 1985
  • Angels Get The Blues, 1989
  • West Texas Heaven, 1996
  • Jackalopes, Moons & Angels, 1998
  • Rich From the Journey, 2000
  • Love Me Like A Song, 2002
  • Picture In A Frame, 2003 (met Wille Nelson)
  • Lost & Found, 2004
  • Windblown, 2005 ” (einde citaat)

Benelux


                                  
Tue    01.04.2008            Stania State                      Oentsjkerk                                                  
Thu    03.04.2008           Transvaria                        The Hague                       
Fri    04.04.2008             Erve Kots/Stonevalley       Lievelde                         
Sat    05.04.2008             De Boerderij                     Oudenaarde, Belgium   
Sun    06.04.2008            Perron 55                          Venlo 

Recensie die we mochten publiceren in free e-magazine MazzMusikaS:
 

Kimmie RHODES / Walls Fall Down / Sunbird SBD 0015. ( www.kimmierhodes.com )

 

Kimmie Rhodes is al vele jaren heel groot in Austin, Texas, en in de rest van de States. Ze heeft een hele reeks platen op haar naam staan die zeer vlot over de toonbank gingen. Niet kwaad voor een (alt.)country (pop) singer-songwriter. Maar je bent natuurlijk pas een ikoon als je met een hele grote in duet bent gegaan. Dat werd dan Picture In A Frame met Willie Nelson (binnenkort met de ganse familie in het land!) Ze heeft niet het stemvolume en bereik, dat de grote countrymadammen kunnen voorleggen. Ze fluistert vaker dan dat ze zingt, maar dat doet ze dan ook hemels. Het is moeilijk om aan dat stemmetje te weerstaan. Hier kent men Kimmie Rhodes amper. Nu is er Walls Fall Down en die cd is de voorbode van een uitgebreide Europese tournee. Het feit dat deze plaat werd ingeblikt met de hulp van de Ierse stemmen van Kieran Goss en Ann Kinsela, zal de toer ook wel een duwtje gegeven hebben. Ze doet ook één keer België aan. Op zaterdag 5 april staat ze in De Boerderij in Eine (Oudenaarde), al is het nog niet duidelijk wie haar daar begeleidt, want de samenstelling verschilt van land tot land. Negen originals flankeren op Walls Fall Down het bekende If I Needed You van Townes Van Zandt (fraaie Outlaw versie overigens), Sex & Gasoline, een leuk nieuw nummer van Rodney Crowell, en het toch wel doodgecoverde The Fool On The Hill, al gaat die song haar wel goed af. Liefhebbers van muziek die zich situeert tussen, bij voorbeeld, Feist, Oh Susanna en Emmylou Harris komen aan hun trekken in de eigen songs. Beautiful, gepend samen met Goss, maakt zijn titel helemaal waar. Your Majesty heeft iets van het betere Mark Knopflerwerk. Songs als het titelnummer, I’ve Been Loved By You en het fellere, erg lekkere There’s A Storm Coming, waarop ze ook echt zingt, zullen wel driftig gecoverd worden, daar tussen Austin en Nashville. Braaf, maar goed gemaakt en etherisch mooi. (Antoine Légat; 25 02 08)

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Muziek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s