Mr. Boogie Woogie verzameld

Vanaf heden te lezen op www.bobtjeblues.com (zéér aan te raden blues site!)

 

MR. BOOGIE WOOGIE,  Absoo-boogin’-lootly, Firesweep Records FR2007-17, 2007. ( www.mrboogiewoogie.nl ; www.firesweeprecords.com ; mrboogiewoogie@planet.nl )

 

Eric-Jan Overbeek heeft zijn nick Mr. Boogie Woogie niet gestolen. The Hardest Working Man In Boogie Land zal er als ondertitel niet ver naast zitten want Mr. BW blinkt uit door zijn energetische aanpak en een onvoorstelbare vingervlugheid. Hij is niet de enige die besloot om professioneel de muziek in te gaan na het bijwonen van een concert van Antoine ‘Fats’ Domino, maar toen hem dit veertien jaar zijnde overkwam was hij al een eind bezig met de studie van klassieke piano en zelfs met optredens. In eigen land keek hij op naar Rob Hoeke zaliger en André Valkering, lichtende voorbeelden voorwaar, die hem ook de nodige duw gaven. Eric-Jan is beslist niet de enige grote BW pianist in Nederland (we denken bvb. ook aan Martijn Schok), maar we zijn toch niet verrast dat de man (die we voor het eerst hoorden tijdens een surprise optreden in de Banana Peel in Ruiselede, al wel wat jaartjes geleden) via Les Trophées France Blues 2005 de titel van Best European Blues Pianist opgespeld kreeg. Sinds 1991 bracht Mr. Boogie Woogie, doorgaans met zijn eigen Firesweep Bluesband, maar ook met anderen als Volkering en Lisa Otey, een karrenvracht singles en cd’s uit. Naar aanleiding van 25 jaar als pianist, maar wellicht ook omwille van de grote vraag van degenen die na een geslaagd concert graag een souveniertje mee naar huis nemen, is er de compilatie  Absoo-boogin’-lootly: elf representatieve deunen uit acht cd’s, te beginnen met het ijzersterke Tribute To Muddy Waters, plus het nooit eerder uitgebrachte Down South. Het is genieten geblazen voor de liefhebber, zoals in Diva And The Boogie Man (duet met Otey), maar het durft voor de leek al wel eens een overdosis piano worden. Het kan echter ook mondjesmaat, natuurlijk wel, want dit is track per track sterk spul.

 

AL

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Muziek. Bookmark de permalink .

3 reacties op Mr. Boogie Woogie verzameld

  1. Unknown zegt:

    A friend to buy wow goldTo wow power leveling?On the world\’s most concessions to the most reputable sites under the single!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s